„Светът в музика“ представя в родния си град оперната певица Татяна Шиварова

На 18 май трима великолепни музиканти пристигат от Италия, за да изпълнят пред сливенската публика обичани арии, дуети, песни и клавирни пиеси. През всички години Татяна Шиварова, която живее в Милано прави специални събития и концерти. Преди няколко месеца заедно със съпруга си италианския пианист Марцио Фулин отново в Сливен изнесоха концерт.

Ето че сега са поканили една от съвременните оперни звезди тенорът Фабио Армилиато. Двамата са подготвили арии от опери на Белини, Пучини и Чайковски.

Ще прозвучат великолепните дуети на Дездемона и Отело от „Отело“ на Верди и първия дует на Тоска и Каварадоси от „Тоска“ на Пучини. Втората част ще представи хесни от Хинастеро, Тости и Маскани.

С пиеси от Брамс и Шопен в програмата се включви и Марцио Фулин, чиято е идеята за този концерт е на Марцио. Той е работил с Армилиато още по време на следването му при известната италианска певица Розета Ноли.

Роденият в Генуа Армилиато е ученик на Франко Корели, а дебютът му е в операта „Симон Боканегра“. Аплодиран е на най-престижните оперни сцени в Америка и Европа. Той е определян като „най-добрият“ интерпретатор на ролята на Андре Шение от едноименната опера на Джордано.

Огромният му репертоар е трудно да бъде изброен, но за брилянтните си интерпретации получил престижни награди:

Международната награда „Тито Скипа”;
“Premio Ginestra 2013”;
“Pavarotti d’Oro 2014”;
„Premio Giacomo Puccini” през 2014; “Premio Enrico Caruso 2015” и др.

Участва в телевизионни програми, популяризиращи оперното изкуство, дебютира и в киното – във филма „За Рим с любов” на Уди Алън. За тази водеща роля получава наградата „Oscar della Lirica 2012”.

През 2014 г. заедно с пианиста Фабрицио Моката създава проекта „RecitaL CanTango“ – спектакъл, посветен на изкуството на тангото. Този проект продължава да жъне безброй успехи на международните сцени, както във Варна, така и в Буенос Айрес, Монтевидео и др.

Паралелно с изявите си на световните оперни сцени, Армилиато преподава вокална техника и участва в множество състезания и конкурси, курсове и конференции, организира майсторски класове.