Тази година той е за певци. Вече са известни и имената на наградените.

Голямата награда – първа награда, наградата на кралица Матилда в размер на 25000 евро, както и много предложения за концерти в Белгия и в други страни спечели южнокорейският баритон Тейхан Ким.
Втора награда – наградата на федералното белгийско правителство в размер на 20000 евро спечели американският контраалт Джазмин Уайт
Трета награда – наградата на граф дьо Лоноа в размер на 17 000 евро получава руският сопран Юлия Музиченко-Грийнхалг, която се явява и от името на Германия-
Четвърта награда – наградата на правителствата на белгийскита провинции в размер на 12500 евро получава френският мецосопран Флориан Хаслер.
Пета награда – наградата на регион Брюксел-столица в размер на 10000 евро получава корейският бас Инхо Чонг
Шеста награда – наградата на град Брюксел в размер на 8000 евро получава френският мецосопран Жюлиет Мей.
С подкрепата на националната лотария останалите шест некласирани лауреата получават по 4000 евро.
Това са Флоран Брокуей – мецосопран от Австралия, Даниел Гуон – баритон от Корея, Анна-Софи Нехар – сопран от Канада, Карол-Ан Ръсел – сопран от Канада, Силвия Секейра – сопран от Португалия, Мария Уаренберг – мецосопран от Нидерландия.
Maria Джазмин Уайт печели награда на радио „Musiq3“, а Силвия Секейра получава наградата на „Canvas/Klara“.
Вече е издаден и тройният диск с избрани записи на петдесет и петте кандидата останали за полуфиналите.
Концерти
Излъчването на серията от концерти с рециталите на лауреатите, които не са класирани започва на 7 и 8 юни в 20.15 ч.
Заключителният концерт на шестимата наградени със симфоничния оркестър на фландърската опера и балет с диригент Алехо Перес ще се състои в Двореца на изящните изкуства в Брюксел на 13 юни в 20.15 ч.
Шестимата лауреати ще имат концерт на 15 юни в Гент и на 18 юни в Антверпен.
За някои от наградени ще има турне с „Ричеркар консорт“ на Филип Пиерло в Льовен на 22 юни и в Шарльороа на 24 юни. На 1 юли носителката на наградата на публиката Джазмин Уайт ще свири на фестивала на радио „Musiq3“.