Един усилен творчески процес стигна до своя успешен край.

От няколко години, с прекъсване заради пандемията, певецът записва и избира от своя огромен репертоар. Така най-накрая дългоочакваният диск на Кирил Манолов ще стигне до почитателите му. Продуцентите от Българското национално радио правят грандиозен концерт, в който ще участват смесеният хор и симфоничният оркестър, Кирил Манолов и специално поканената Красимира Стоянова – камерзенгерин на Виенската държавна опера. От студийните записи осъществени от баритона в Първо студио на радиото за диска са избрани знакови за него арии от оперите „Риголето“, „Трубадур“, „Бал с маски“, „Фалстаф“. Продуцент на записите е Георги Еленков. В концерта ще прозвучат някои от изброените творби, както и обичаните хорове от оперите на Джузепе Верди. Има и изнинади, които ще могат да чуят само тези, които ще бъдат в залата.

Кирил Манолов никога не пропуска възможността да участва в спектакли в България. През пролетта отново представи своя песенен рецитал с Боряна Ламбрева в Софийската опера, участва и в спектакли в националната опера. През лятото ще бъде Фалстаф в новата постановка на Варненската опера, ще има и други изяви, които за сега предпочита да не обявява. От известно време той преподава в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ и винаги, говори с възторг за колегите си и за своите студенти.

Самият Павел Балев е отделил много от времето си това лято за различни проекти в България. Заедно с Вера Немирова позготвят премиерата на „Хитрата лисичка“ на Яначек във Варна, както и спектакъл на „Тоска“ на Пучини с участието на Красимира Стоянова. Тя освен в този спектакъл ще пее и в премиерата на „Аида“ на Верди отново в морската ни столица.

24 юни.2023 г. от 19.00 ч., зала „България“, София „Tutto Virdi“, концерт- представяне на дебютния албум на баритона  Кирил Манолов с участието на смесения хор и СО на БНР, диригент Павел Балев и със специалното участие на Красимира Стоянова.