В малкия салон на Двореца на културата от 18.00 ч. под диригентството на Райчо Христов ще прозвучат творби от крал Фридрих II, Волфганг Амадеус Моцарт и Йозеф Хайдн.

Кралят, любител на музиката и виртуозен флейтист сам пише музика, а в изпълнение на Христина Благоева ще прозвучи неговият концерт за флейта №3 в До мажор.
Солист на концерта за пиано и оркестър №20 в ре минор на Моцарт  ще бъде американският пианист Майлс Масикот. Симфония №104 в Ре мажор на Хайдн ще завърши концерта.
Христина Благоева е флейтист и преподавател във факултета на Южноизточния Колеж на Ню Мексико. Създава кариера като солист, камерен музикант и изпълнител на съвременна музика. Последните нейни изпълнения в Ню Йорк включват рецитал в Карнегие Хол, както и в Le Poisson Rouge в чест на композитора Филип Глас, в негово присъствие. В присъствието на композиторката Джоан Тауер, тя изпълнява нейната творба Rising за флейта и струнен квартет, отново в Кaрнеги Хол.
Христина е носителка на първи награди за соло флейта и камерна музика на международния музикален конкурс „Музикални Илюминации Баден-Вюртемберг” в Германия. През 2015 г. тя спечели втора награда от Международния музикален конкурс Гершуин в Ню Йорк.
Изнасяла е лекции и изпълнения на фестивали и концерти в Съединените щати, включително на Националната флейтова асоциация, Ню Йорк, Флорида, Филаделфия, Ню Джърси, Атланта, Минеаполис и други.
Христина е завършила своето образование в Луизиана, Тексас и докторантура в Ню Уорк. Нейни преподаватели са д-р Катрин Кемлър, Мариан Гедигиан, Арали Дороу и Карол Уинсенс.
Майлс Масикот е отбелязан от музикалната критика като „изключителен артист“, с „ослепителна демонстрация на клавирно майсторство“. (The News-Times). Той е професор по пиано и директор на отдела за изучаване на клавирни инструменти в Държавния университет на Вирджиния. Има разнообразна музикална кариера, в Съединените щати и Европа, където е бил представен като соло изпълнител, солист с оркестри, камерен музикант, както и композитор и импровизатор. Майлс се изявява активно в Ню Йорк като солист, камерен музикант и изпълнител на съвременна музика на известни сцени, като Карнеги Хол, DiMenna Center, Roulette, National Sawdust, Tenri Cultural Institute и Le Poisson Rouge. Бил е гостуващ артист на фестивалите в New Music for Strings, Queens New Music Festival, Silicon Valley Music Festival, Pine Mountain Music Festival, Tryon Concert Association и Европейския месец на културата (Българско посолство – Вашингтон). Той е лауреат в конкурса Stony Brook Concerto Competition през 2015 г., изпълнявайки Концерт №3 на Рахманинов със Симфоничния оркестър на Stony Brook през ноември 2017 г. В международен план той е носител на първа награда в международния музикален конкурс Mузикални Илуминации зв Баден-Вюртемберг в Германия през 2017 г.