Кирил Манолов и Павел Балев записаха арии от опери на Джузепе Верди

Дискът започва с „Макбет“, творба в която Манолов се представи през Варненската публика през 2021 г. В Пловдив през2019 и през 2023 във Варна в режисьорската концепция на Нина Найденова певецът осъществи българските си премиери като вечния бонвиван сър Джон Фалстаф от „Фалстаф“. Две от ариите му са включени в диска.

Ще припомня и 2016 г., когато в суперпродукцията на Пламен Карталов на „Набуко“ на площад „Александър Батемберг“ в София публиката възторжено аплодира Манолов в ролята на вавилонския цар, а записът е на прочутата сцена на разкаянието.

Същата година, отново в София в постановката на „Силата на съдбата“ певецът представи партията на Дон Карлос, в чиято ария се борят дългът и жаждата за отмъщение.

На сцената в София през 2019 г. Кирил Манолов беше и великолепен граф Ди Луна от „Трубадур“, а като основна баритонова роля в диска има и арията на влюбения благородник.

Възхищение предизвикват и записаните арии на Риголето, на Яго от „Отело“, на Милер от „Луиза Милер“, на Ренато от „Бал с маски“, на Жорж Жермон от „Травиата“ и на Ецио от „Атила“.

Оркестърът на националното радио е брилянтен под ръководството на Павел Балев, който майсторски изгражда музикалния съпровод.

На 24 юни тази година с голям концерт в зала „България“ беше представен дебютният албум „Tutto Vеrdi“. Специална покана да се включи в събитието получи Красимира Стоянова. Изпълненията съпровождаше СО на БНР, участваше и смесеният хор на радиото, а на пулта застана Павел Балев. Това беше великолепно замислена и осъществена кампания, за да се запознае публиката с толкова представително издание, записано, мастерирано и представено на публиката по модерен и ефектен начин.