Продукции и концерти в националната музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров“

През декември продължава представянето пред публика на студентите.

Първата покана е за 4 декември с начален час 18.00 – „Предколеден полет“ – продукция на студентите по „Атьорско майсторство“ и „Музикално-сценична режисура“ от класа на проф. д-р Виолета Горчева. Сценарият е на хон. ас. Станислава Ризова. Режисурата е на хон. ас Никола Попов, хон. ас Станислава Ризова, Явор Радованов, Антонио Дачовски, Георги Петрушевски, Моника Макавеева, Габриела Маринова. Хореографията подготвят гл. ас. д-р Радослав Радев, и Моника Макавеева. На рояла ще бъде ст. преп. Блага Николова. Участват студенти от специалност „Класическо пеене“.

За 5 декември са предвидени два концерта. Първият е от 18.00 ч. и е в залата на бул. „Евлоги Георгиев“. Посветен е на 90-годишнината от рождението на проф. Васил Арнаудов (1933 – 1991).  Камерният хор „Проф. Георги Димитров“ към НМА. Ще дирижират студентите Невена Пеева, Ванеса Папамарку, Сун Ибин и Ли Мингъ от класовете по хорово дирижиране на проф. д-р Теодора Павлович и гл. ас. Д-р Георги Еленков. Клавирният съпровод е на ст. пр. Зорница Гетова и д-р Благовеста Ангелова. В програмата са включени творби от Йоханес Брамс, Феликс Менделсон, Едуард Елгар, Добри Христов, Георги Димитров, Филип Кутев, Тодор попов, Александър Текелиев и Мартин Антонов.

Вторият концерт за 5 декември е с началният час 19.00 и е в зала „Димитър Ненов“ на ул. „Акад. Людмил Стоянов“ 6. Мария Маргинска и Крум Сираков от класа по флейта на проф. Лидия Ошавкова, съпровождани от Татяна Божко ще изпълнят творби от Камий Сен-Санс, Пиетро Морлаки, Клод Дебюси, Милко Коларов и Астор Пиацола.

Заповядайте на 6 декември в 18:00, когато Академичният симфоничен оркестър ще изпълни концерт за флейта и оркестър, d-moll, Wq 22 от Карл Филип Емануел Бах и серенада за струнен оркестър, C-Dur, оп. 48 от Пьотър Илич Чайковски. На диригентския пулт се изправя Деметра Анджалика от класа на проф. д-р Григор Паликаров, а солистка е флейтистката Яна Тодоровска, студентка на гл. ас. д-р Ива Любомирова.

Заповядайте на 7 декември на рецитала на Александър Ботушаров, докторант на проф. д-р Илия Чернаев! В програмата Ботушаров включва сюити от Жак Шампион дьо Шамбониер – сюита в ла минор и Жан-Анри д’Англьобер – сюита в сол минор. Техен покровител е бил Луи XIV, наричан Кралят-Слънце.

Няколко представителни изяви ще имат с следващите дни студентите от вокалния факултет в академията в София.

Серията открива на 11 декември в 18.00 ч. доц. д-р Габриела Георгиева, която ще представи своите възпитаници. На рояла ще бъдат Светлана Спасова и Зорница Гетова.

На 12 декември от 18.30 в залата на Академията ще се състои и концертът на класа на проф. Мила Дюлгерова и гл. ас. д-р Нона Кръстникова. Ще участват Серафима Дочева, Сун Джя  Чуан, Свилен Денчев, Мария Апостолиду, София Адамиду, Лера Колко, Екатерина Кирчева, Джанг Джия, Чен Чуаниуе, Менг Пенпен, Хоу Менгфей, Хонги Жай, Ма Байсюе, Ли Яйкай, Ивелина Грозданова, Марияна Исаенко. Акомпанятори ще бъдат ст. пр. Мира Искърова и Мирела Бойчева.

Мариана Пенчева също подготвя студентите си за концерта на 15 декември от 18.00 ч. Ще ги съпровождат Вивиана Груданска, Мира Теофилова и Биляна Груданска.

Запазете и следващата дата – 17 декември. От 16 часа своите умения ще демонстрират студентите от класа на проф. Нико Исаков и ас. Кирил Манолов. Младежите ще бъдат акомпанирани от Светлана Спасова и Вивиана Груданска.

Входът за всички концерти на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ е свободен.