През този месец предстоят няколко много интересни концертни предложения и редовната филмова среща с наследството на големия певец.

В три вечери – на 11, 19 и 26 март в поредицата „Изкуството на Борис Христов“ ще бъде представен запис на операта „Сицилианска вечерня“ от Джузепе Верди от 16 ноември 1955 г. осъществен с хора и оркестъра на Италианското радио в Торино. На пулта е Марио Роси, а ролите изпълняват Борис Христов, Анита Черкуети, Марио Ортика, Карло Таглиабе, Борис Христов, Марио Зоргати, Джулиано Фереин, Мити Трукато Паце.

Началото е в 16.00 ч.

В две вечери от 19.00 ч. продължава великолепната концертна история на пианистката Венета Нейнска – „Концерти с история“.

На 12 март тя ще представи „Моцарт и кларинетът“. Нейни партньори са Евгения Бааджиева-Димова-виола и Явор Добрев-кларинет. Самото заглавие подсказва, че ще бъдат изпълнени произведения за кларинет, виола и пиано.

На 29 март е вторият концерт посветен на Димитър Ненов, чийто страстен изследовател и пропагандатор е Венета Нейнска.

Билетите за тези две събития могат да бъдат закупени само Epay GO

За любителите на операта са двата концерта на 21 и 22 март.

В 19.30 на 21 март рецитал ще има баритонът Георги Димитров, съпровождан от пианиста Марио Йоцов, които са включили в програмата си творби от Волфганг Амадеус Моцарт, Джоакино Росини, Гаетано Доницети,   Джузепе Верди, Умберто Джордано, Руджеро Леонкавало, Фредерик Шопен, Алберт Пиечонка.

На следващия ден в 18.30 ч. в Международния ден на старинната музика ще се срещнем с обичаните бароково майстори – сопранът Румяна Костова и цигуларката Зефира Вълова и нейния фестивален ансамбъл „Изкуството на барока“. Джовани Батиста Перголези, Георг Фридрих Хендел, Иржи Антонин Бенда са авторите, които те ще представят. Все още се говори за изключителното представяне от този състав и ръководител на операта „Амадис Галски“ от Хендел на сцената на Софийската опера.

Музеят „Борис Христов” може да бъде разгледан всеки работен ден от 14:00 часа до 17:00 часа и във вечерите на концертните изяви. Музика в изпълнение на Борис Христов можете да слушате при всяко посещение в Музея „Борис Христов“.

Заявка за билети или покана можете да направите на тел. 0887 062 660/0879 889 324/ 0879 889 320 или на office@borischristoff.com

Снимка Асен Димитров