На 19 и 20 август за първи път на мини фестивал ще бъдат представени „Мишовите звукови пейзажи“. Преди година се сбогувахме с един оригинален, вдъхновен и нестандартен творец.

Освен талантлив композитор Михаил Големинов беше създател на събития. Заедно с Анжела Тошева и компанията „Orange Factori “ бяха издатели и организатори на изключително интересни събития. За провеждане на концертите са предвидени няколко сцени – на открито на ул. „Липа“ №1, в народно читалище „Христо Ботев -1925″, на площад „Независимост“ и на откритата сцена пред параклиса „Св. Георги“ над село Антон.
Специално за фестивала са ангажирани няколко известни наши и чужди творци. Откриването ще направи ирландската флейтистка Ема Култара, към която ще се присъединят китаристът Павел Ралев, кларинетистът Росен Идеалов и пианистите Анжела Тошева и Иван Керековски. Избрани са пиеси от Михаил Големинов, Паоло Джеминиани, Франк Коркоран, Джон Бъкли, Майкъл Холохан и Фъргъс Джонстън – ирландски композитор, който ще бъде специален гост. На същата сцена в 19.30 издателят Калоян Игнатовски ще чете поезия от български и английски писатели. В 20.30 е третото събитие на вечерта само с творби на Михаил Големинов, които ще изпълнят Анжела Тошева – пиано, Мартин Павлов – флейта, Росен Идеалов – кларинет, Горан Ташев – сопран саксофон, Елена Генова – цигулка.
На следващия ден на откритата сцена пред параклиса ще бъде рециталът матине на китариста Павел Ралев, който е подготвил пиеси от Йохан Себастиан Бах, Карло Доменикона, Стив Райх. Вечерта от 16 часа пред читалището Росен Идеалов-син ще изнесе спектакъл с ирландски танци. Ще участва и Николай Стоев – джура гайда. Заключителният концерт е от 18 часа в залата на читалището. С изпълнението на Соната оп. 120 №2 от Йоханес Брамс ще бъдат отбелязани 190 години от рождението му, но са избрани и пиеси от Франц Шуберт, Клод Дебюси, Георги Харизанов, Михаил Големинов, Николай Добринов, Бах-Куртаг. Тук изненада ще бъдат творбите за четири ръце, които ще представят Анжела Тошева и Иван Керековски.